Smartlog v3 » En flygtningebåd kommer til din by » Flygtningebåd på vej til danske havne
Opret egen blog | Næste blog »

En flygtningebåd kommer til din by

- hvilken kaffe byder du verdens fattige?

Flygtningebåd på vej til danske havne

10. Aug 2010 11:08, LLH-2010

Fra den 15. august kan du møde et usædvanligt syn rundt i de danske havne. Levende Havs projektskib M/S Anton er blevet omdannet til et flygtningeskib, befolket af talrige buster og figurer af kunstneren Jens Galschiøt - ja, ham med Skamstøtten og Svinehunden. Planen er at bringe flygtningeskibet ind midt i danskernes hverdag, så vi alle får en chance for at fornemme, at der stadig er alt, alt for mange mennesker rundt omkring i verden, der må efterlade alt og begive sig på farefulde færder for at redde livet.

Landsforeningen Levende Hav vil som rigtig mange andre deltage i at realisere kampagnen omkring FNs fattigdomsbekæmpelsesmål. Det er meningen, at der skal debatteres og skabes ideer rundt omkring i landet, og i Levende Hav besluttede vi at forsøge at gøre noget ekstra. Vi fik en idé og drøftede den med kunstneren Jens Galschiøt. Levende Havs fartøj, kutteren Anton, skal på kunstnerisk vis omdannes til en flygtningebåd, som så skal anløbe havne rundt om i Danmark, som en del af den overordnede kampagne for at skabe opmærksomhed omkring FNs 2015-mål om halveringen af verdens sult og fattigdom. Det forventes at blive en særdeles opsigtsvækkende begivenhed, hvor vi kommer frem. Vores ophold i havnene skal kombineres med opstilling af Levende Havs udstillingstelt og vores farverige fiskekøkken, som her vil tjene som oplysningsbod. I og udenfor teltet, som vil stå umiddelbart i nærheden af det eftertænksomhedsmanende flygtningefartøj, vil der være god plads til at præsentere dels det overordnede kampagnetema og også forskellige medvirkende organisationers særlige indgangsvinkler til det fælles tema om 2015-målene.  

Vi regner med, at det bliver en slags ”sejlende karavane” for de Projektsrådgivningsorganisationer, som har stillet sig bag. Alle har desuden mulighed for at deltage på sejladserne med flygtningeskibet som frivillige besætningsmedlemmer.

Anton og Jens 

At lave en gammel dansk fiskekutter om til en flygtningebåd, kan virke som en besynderlig idé. Vi har set dem på fjernsynet under fjerne himmelstrøg efter Vietnamkrigen for 30 år siden og til nu, hvor bådflygtninge forsøger at slippe fra Afrika til Europa via Middelhavet eller Atlanten. Hvad er meningen med en flygtningebåd i det rige, beskyttede Nordeuropa? Vi, der står bag, håber, at det på en eller anden måde vil mane til eftertænksomhed.
Vi gør ikke det her ud i den blå luft. Landsforeningen Levende Hav og kunstneren Jens Galschiøt står med paraplyorganisationen, Projektrådgivningen sammen om dette initiativ.  Projektet, ”En flygtningebåd kommer til din by” er vort indspil i en større landsdækkende kampagne, som Udenrigsministeriet har iværksat.
 

FN´s 2015-mål
 

Danmark har tilsluttet sig FN´s årtusindemål, som blandt andre handler om at halvere klodens fattigdom inden 2015. At opnå disse mål kræver stor politisk vilje i de enkelte lande og dermed fordrer det også befolkningernes engagement. Derfor støtter regeringen via Udenrigsministeriets oplysningsmidler denne kampagne i Danmark.   

Der er så uendelig mange tragedier omkring flygtningebåde, der fortvivlet driver omkring på havene. Uendelig mange sætter livet til undervejs, og kommer de frem, er brutal afvisning alt for ofte en realitet.
”Flygtningebåden Anton” forventer ikke at blive afvist. Vi bringer med os en vigtig samfundsdiskussion om en fundamental problematik, som bør berøre os alle. Det har man – uanset uenighed om løsningerne – også erkendt på det politiske plan. Derfor har også adskillige borgmestre besluttet at modtage flygtningebåden. På det politiske plan ved man også, at rigtig mange almindelige mennesker i det rige nord har det mere og mere svært ved at være vidne til verdens uligheder. Mange af disse støtter op om små folkelige lokale organisationer, De vil også modtage flygtningebåden, når den ankommer. Flygtningebåden vil blive udgangspunktet for lokal oplysning, stillingtagen og debat, formidlet og hjulpet på vej af lokale NGO´er, som er organiserede under paraplyorganisationen ”Projektrådgivningen”, som samler ca. 250 små udviklingsorganisationer i Danmark.  

Her på bloggen kan du følge flygtningebådens sejlplaner, få nyheder og debatindlæg og deltage i diskussionen. Vi ses på havnen.

Kommentarer

 1. yiwu fair
  13. May 2011 02:58
  1

  Godt at høre en beretning fra aktiviteterne!
  Pernille

 2. Jupe Abercrombie
  15. Aug 2012 03:07
  2

  de Hongrois Laszlo Csatary, agé de 97 ans,Jupe Abercrombie Pas Cher Blanc/ Bleu ce matin par la police à Budapest, plaide non coupable de l’accusation d’avoir participé à la déportation de 15.Pour les nostalgiques des années 80, Rock Forever va vous libérer de votre mélancolie !Pratique, un logiciel à l’UMP permet d’envoyer automatiquement des voeux d’anniversaire au nom de Jean-Franois Copé.

 3. diesel jeans
  9. Oct 2012 04:23
  3

  vans Basketball Shoes are available at great deals and rates lovers ralph lauren women sneakers(http://www Now we're done talking Jordan plays the position of the vans boat shoes shooting ralph lauren scarves guard with the Jordan Sports shoes polo ralph lauren outlet So Glazer higher to obtain a vans air max ralph lauren polo shirts for women 24-7 sponsorship deal also justified, after all, Manchester United in the Premiership and Europe has been a strength to slip on vans be strong, with the Red Devils diesel jeans in the world have high diesel jeans uk popularity

  discount-shoe-shopcom/lovers-sneakers-vans-sneakers-c-94_110, vans dunk high(http://www : * Oprah Winfrey also suggests a diesel online hair merchandise: Andre Walker's Ultimate Gift Set, that vans lo pro includes keratin shampoo, vans shoes for sale keratin conditioner, Q-oil for shine ralph lauren outlet and root-covering hair makeup : latest cheap jordan shoes era vans on sales diesel hoody right at diesel jeans stores www long sleeve polo shirts for women

  jkhhjdshjfdshkjfhkfds ralph lauren outlet online

Relaterede